current views are: 8

23 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:58

Τι αναφέρει το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής

Στη βουλή παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»…

Δημοσίευση 06:58’

Στη βουλή παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής»…

Στη βουλή παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το πόρισμα φέρνει στο φως, «ένα διαχρονικό πάρτι ημετέρων, με μια άνευ προηγουμένου κακοδιαχείριση και κατασπατάληση».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα βασικά ευρήματα των έλεγχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, αποκαλύπτουν:  «Μεγάλα δάνεια σε εταιρείες – σφραγίδα, ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων, παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων, πλουσιοπάροχες αμοιβές σε έναν μικρό στρατό συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών, έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ δίχως να εισπράττονται αμοιβές, διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης και δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου».

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής» στο πόρισμα καταγράφεται σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους το 2015 και το 2016 παρά την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, τη μεγάλη μείωση των καταθέσεων της τράπεζας και τις οδηγίες της ΤτΕ για αυτοσυγκράτηση.

Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ το πόρισμα παρεδόθη στον κ. Σωκράτη Φάμελλο πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.


σχετικα αρθρα