Πετροπόλεμος και άγριο ξύλο επικράτησε χθες τα μεσάνυχτα στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας στο Κάστρο της Χίου, όταν αλγερινοί μετανάστες άρχισαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε με καδρόνια ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, πρόκειται στην ουσία για συνέχεια στην ένταση που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Μια ομάδα Αλγερινών μεταναστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν καταναλώσει αλκόολ, άρχισαν να πετάνε πέτρες και με καδρόνια έσπαγαν αντικείμενα. 

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γρήγορα κι εκτός του καταυλισμού με την ομάδα των μεταναστών να σπάει το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια.

Υπό τον φόβο γενικευμένης έντασης, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. .

Από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκαν 4 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

Στον χώρο έφτασαν και τα ΜΑΤ, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν. 

Πηγή βίντεο: chiospress.gr