Στην αντεπίθεση πέρασε και πάλι ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην περιφέρεια για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και ζητώντας από τη Ρένα Δούρου να απομακρύνει τους αντιπεριφερειάρχες.

Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τους αντιπεριφερειάρχες  «ακραίες φωνές που δαιμονοποιούν κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία» και κατηγόρησε την περιφερειάρχη για αναποτελεσμάτικοτητα.

Απαντώντας εκ νέου σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ για «ανέξοδο εντυπωσιασμό» και προσπάθεια αυτοπροβολής που «διασύρει, για άλλη μία φορά, το αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο των Δημάρχων της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Γραβρίλη έχει ως εξής:

«Η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, που αναφέρεται σε «ακραία στελέχη» που διαφωνούν με το Ελληνικό και οι υποδείξεις προς την Περιφερειάρχη, δεν στερούνται μόνο από κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας, αλλά μαρτυρούν ακριβώς τη χρόνια εκείνη παθογένεια που κρατά μέρος της Αυτοδιοίκησης εγκλωβισμένο σε μια αδιέξοδη, πολιτικάντικη λογική. Μια λογική τελικά σε βάρος της Αυτοδιοίκησης. 

Είναι όμως προφανές ότι το τελευταίο που απασχολεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, με τις πολλές ιδιότητες και ρόλους, είναι η Αυτοδιοίκηση. Το δε Ελληνικό δεν είναι παρά η αφορμή για λίγα ακόμη λεπτά δημοσιότητας.

Είναι επίσης προφανές ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που έχει αναγάγει τον ανέξοδο εντυπωσιασμό και την αυτοπροβολή του σε άσκηση πολιτικής, διασύρει, για άλλη μία φορά, το αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο των Δημάρχων της χώρας.

Είναι πια καιρός να τελειώνει αυτό το πανηγύρι.

Και οφείλουμε όλοι να εγγυηθούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μετατρέπεται σε όχημα προσωπικών σχεδιασμών και οφείλει να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων».