current views are: 7

23 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:40

Δεν θέλουν πλωτό hot spot στη Λέσβο

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ναύλωσης πλοίου όπου θα φιλοξενούνταν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας.

Δημοσίευση 12:40’

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ναύλωσης πλοίου όπου θα φιλοξενούνταν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας.

Τη διαφωνία της δημοτικής αρχής του τόπου να ναυλωθεί πλοίο για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στη Λέσβο εξέφρασε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η δημιουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης τους βρίσκει αντίθετους», αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό Θ. Δρίτσα και τονίζει ότι η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση είναι η αποσυμφόρηση του νησιού και η μεταφορά μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε άλλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Έτσι ακυρώθηκε εκ νέου ο διαγωνισμός για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα επιστραφούν οι σχετικοί φάκελοι σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν υποβάλει κλειστές προσφορές.

Η κατάσταση στο νησί ήταν τεταμένη τις προηγούμενες ημέρες καθώς σημειώθηκαν νέα βίαια επεισόδια στο hot spot της Μόριας, με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού και χιλιάδες πρόσφυγες να μείνουν χωρίς στέγη.

 


σχετικα αρθρα