«Νέα πρόσωπα, ιδέες και δράσεις που μπορούν να αλλάξουν την Άρτα σήμερα. Οικονομία / πολιτική / πολιτισμός / κοινωνία / περιβάλλον». Αυτή είναι η αναλυτική περιγραφή στην επίσημη σελίδα του Project ARTA στο Facebook, μιας καινούριας πρωτοβουλίας που στόχο έχει την «προβολή και την ανάπτυξη της Άρτας», αλλά και γενικότερα της περιφέρειας Ηπείρου, όπως εξηγεί ο Αρτινός δημοσιογράφος Γιώργος Ευθυμίου που διοργανώνει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Το Project ARTA, που εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, δεν έχει κλείσει παρά λίγα εικοσιτετράωρα από όταν ανέβηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών και φίλων της Άρτας. Ως λογότυπό του έχει μια σύγχρονη γραφιστική απεικόνιση του γνωστού γεφυριού της πόλης, σε μαύρο και πορτοκαλί χρώμα, που προσδίδουν δυναμικότητα, αποφασιστικότητα, μαζί με στοιχεία που παραπέμπουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έργου (Project). 

Όπως εξηγεί ο κ. Ευθυμίου η επιλογή του συγκεκριμένου σήματος δεν έγινε τυχαία, καθώς συνδυάζει το στοιχείο της παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας του τόπου, με τις δυνατότητες για ανάπτυξη που έχει ο νομός. «Με φίλους, συμμαθητές από το σχολείο και συντοπίτες μου, καιρό τώρα συζητούσαμε πως κάτι πρέπει να γίνει για την Άρτα. Έχουμε τόσες πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες και είναι κρίμα. Φυσικές ομορφιές, βουνό, πεδιάδα και τον Αμβρακικό, πολιτιστικά μνημεία, πρωτογενή παραγωγή και νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και ιδέες. Είπαμε λοιπόν, να αναλάβουμε δράση», λέει για το πώς ξεκίνησε το Project ARTA.

«Η Άρτα έχει μείνει πίσω σε πολλά πράγματα. «Ζηλεύουμε» τα Γιάννενα και άλλες πόλεις. Μπορούμε και εμείς. Δεν μπορεί ο νομός να μένει κολλημένος  στο χθες από κάποιους που θεωρούν την Άρτα κτήμα τους, τις θέσεις και τα αξιώματα κληρονομιά τους και τους εαυτούς τους αναντικατάστατους. Μπορούμε να βγούμε μπροστά και να εκπροσωπήσουμε ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, που έχουν όρεξη για δουλειά, που έχουν πετύχει στη ζωή τους, που δεν φοβούνται να συνεργαστούν, που δεν φοβούνται να τολμήσουν, που θεωρούν ότι όλοι μαζί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις αναξιοποίητες δυνατότητες του νομού». 

Αναφορικά με τις δράσεις που θα αναλάβει το Project Arta, προαναγγέλλει πως ήδη σχεδιάζονται και προγραμματίζονται συναντήσεις με ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, για να καταθέσουν προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε κάθε τομέα, ενώ στόχος είναι να υπάρξουν συνέργειες ανάμεσα στην οικονομία, την πολιτική, τον πολιτισμό, την κοινωνία και το περιβάλλον. Παράλληλα το Project ARTA θα προβάλει τις φυσικές ομορφιές του νομού, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που μπορούν να φέρουν κόσμο στην πόλη και να τη βάλουν στο επίκεντρο του αναπτυξιακού χάρτη της Ελλάδας.