current views are: 18

24 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:14

Στη «φάκα» ο… Εσκομπάρ της Κρήτης – Είχε κοκαΐνη αξίας 350.000 ευρώ! (φωτό)

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχε μετατρέψει την προμήθεια και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης ένας 49χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Δημοσίευση 16:14’

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχε μετατρέψει την προμήθεια και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης ένας 49χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχε μετατρέψει την προμήθεια και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης ένας 49χρονος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Ο 49χρονος δήλωνε άνεργος αλλά ζούσε πλουσιοπάροχα λόγω των τεράστιων κερδών που του απέφερε η πώληση ναρκωτικών. Στην κατοχή του βρέθηκαν 26.550 ευρώ. Μαζί του συνελήφθη, ο παππούς της οικογένειας, η σύζυγος και ο 15χρονος γιος του!
 
Οι αστυνομικοί τον χαρακτήρισαν «βαρόνο» της κοκαϊνης στην Κρήτη. Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια δράση, τότε είχε στην κατοχή του 100 γραμμάτια, απο τότε οι δουλειές του…μεγάλωσαν.

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες και συνέλαβαν τον 49χρονο στο αεροδρόμιο, τον 15χρονο γιό του στο δρόμο για το αεροδρόμιο, όπου πήγαινε να τον παραλάβει με το αυτοκίνητο (!), την γυναίκα του στην επιχείρηση που εργαζόταν και τον παππού στο σπίτι τους, στο χωριό Γόρτυνα.

Μάλιστα ο 15χρονος γιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έκανε το «βαποράκι» και μετέφερε ναρκωτικά μέσα σε συσκευασίες για πατατάκια!
Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν, 3 κιλά και 224 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα και 26.650 ευρώ, προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών.

Το κουβάρι της δράσης του 49χρονου, ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά την σύλληψη δυο ατόμων, μιας 37χρονης και ενός 42χρονου, που συνελήφθησαν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Όσο για επαγγελματισμό του 49χρονου, τα λόγια είναι περιττά αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που έκανε τις δουλειές του ώστε να μην κινήσει τις υποψίες.

Κουτιά από κονσέρβες και πατατάκια ήταν μερικά από τα σύνεργα του 49χρονου διακινητή. Για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών, έκοβε τον πάτο της κονσέρβας και μέσα σε αυτόν τοποθετούσε την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας , η αξία της κοκαΐνης σε χρήματα, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (22.09.2016) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο (2) άνδρες ηλικίας 42 και 79 ετών, καθώς και 37χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο ημεδαπών ηλικίας 42 και 43 ετών και ενός ανήλικου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 42χρονος προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια, από κοινού με την 37χρονη, την διοχέτευαν στην αγορά του Ηρακλείου. 

Επίσης, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, αφού επεξεργάζονταν την κοκαΐνη, την απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας ενώ για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και το ανήλικο τέκνο τους.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22-09-2016) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 42χρονος, ο οποίος είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και η 37χρονη στο χώρο εργασίας της.

Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, καθώς και σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, 
  • το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
  • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου και
  • κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε η 37χρονη και ο 42χρονος είχαν προμηθεύσει με ποσότητα κοκαΐνης 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 02.09.2016 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (σχετ. το από 03.09.2016 Δελτίο Τύπου), καθώς και τον 43χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

 

 

 


σχετικα αρθρα