Εκβιασμοί, προστασία καταστημάτων, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμοί και ληστείες, είναι μερικές μόνο από τις…υπηρεσίες που παρέχουν, έναντι αδράς αμοιβής, τα μέλη της «Καμόρας των Εξαρχείων». Πρόκειται για 100-120 άτομα που με την κάλυψη της κουκούλας, υλοποιούν κάθε παράνομη ενέργεια, πλασάροντας την ταυτότητα των αντιεξουσιαστών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα έρευνας αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι από το 2012 έχουν συντάξει έκθεση, η οποία συνεχώς ανανεώνεται, σχετικά με τα άτομα που πραγματοποιούν επεισόδια καθώς επίσης και τις επαφές που διατηρούν με άτομα του ποινικού δικαίου. Στην εν λόγω έκθεση οι αξιωματικοί καταγράφουν την δράση ατόμων που χωρίζονται σε υπο-ομάδες και εκτελούν διατεταγμένες και έμμισθες υπηρεσίες. Επιθέσεις, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, όλα σύμφωνα με την έρευνα έχουν την τιμή τους…

Τα άτομα αυτά συμμετέχουν και σε συμπλοκές μεταξύ χούλιγκαν , επεισόδια που το τελευταίο διάστημα αυξάνονται επικίνδυνα. Στην συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν, Έλληνες, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, οι οποίοι εκτός των υπολοίπων «υπηρεσιών» που παρέχουν δημιουργούν  και «έναν κλοιό αναχαίτισης της πρόσβασης των αστυνομικών στην πλατεία» προκειμένου να συνεχίζουν ανεξέλεγκτοι τις παράνομες ενέργειές τους.