Αρχίζει σήμερα ο νέος κύκλος ερευνών, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ.

Οι νέες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, δυστυχώς φαίνεται να οδηγούν στην αναζήτηση των λειψάνων του παιδιού στο νησί της Κω.

Το ειδικό κλιμάκιο που ήρθε από τη Βρετανία έχει ήδη προγραμματίσει δύο ανασκαφές κοντά στο σημείο που εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ, η ανασκαφή αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ημέρες ενώ «ασυνήθιστα αντικείμενα» θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, ο υπεύθυνος για το χαμό του παιδιού, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή, είναι κάποιος που τότε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού έριξε μπάζα που καταπλάκωσαν τον μικρό. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από άλλον κάτοικο του νησιού που ισχυρίστηκε πρόσφατα αυτήν την εκδοχή. 

Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας, μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής στο πρώτο σημείο, και εφόσον αυτή αποβεί άκαρπη, θα αποφασιστεί αν οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε δεύτερο.

Υπάρχουν, δύο τοποθεσίες, στις οποίες θα στραφούν πρώτα οι έρευνες, ενώ στην αναζήτηση θα συμβάλλουν και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία του Γιορκσάιρ έλαβε πρόσθετη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη έρευνα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 25 χρόνια που η μητέρα αναζητά το παιδί της, πιστεύοντας πως έχει πέσει θύμα απαγωγής, πάνω από 300 καταγεγραμμένες περιπτώσεις αναφέρουν πως είδαν το παιδί, χωρίς όμως αυτό να είναι αληθές.

Οι νέες αυτές εξελίξεις φέρνουν τη 43χρονη μητέρα αντιμέτωπη με σκέψεις που αρνιόταν να κάνει μέχρι πρότινος.

«Όλα είναι διαφορετικά τώρα. Έχω παγώσει. Νομίζω ότι η Αστυνομία θα βρει τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός. Θα πεθάνω από το σοκ του πόνου αν επιβεβαιωθεί το τραγικό αυτό σενάριο», δηλώνει η μητέρα. 

Εδώ θα ψάξουν για τα οστά του Μπεν

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Daily Mail, οι βρετανοί ερευνητές θέλουν να ψάξουν έναοικόπεδο πίσω από το σπίτι. Μάλιστα, φέρεται να έχουν εντοπίσει έναν ελαιώνα, όπου πιστεύουν ότι μπορεί να βρουν τα λείψανα του μικρού Μπεν, σε μικρή απόσταση από το αγρόκτημα όπου έμενε με την οικογένειά του.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο: