Άρχισαν σήμερα το πρωί οι νέες έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991. Πλέον, οι βρετανικές αρχές, μετά τη νέα μαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν αναζητούν το παιδί ζωντανό, αλλά τα οστά του, προκειμένου η οικογένειά του να βάλει ένα τέλος στο δράμα της.

Από νωρίς το πρωί, 19 ειδικοί από τη Βρετανία και την Ελλάδα (ειδικοί της αστυνομίας του νότιου Γιορκσάιρ, μαζί με ιατροδικαστές και τον απαραίτητο εξοπλισμό) άρχισαν τις έρευνες σε δυο περιοχές.

Η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το παιδί και έχει ήδη χαρτογραφηθεί. Ένα από τα χωράφια που θα ερευνηθούν κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του το καλοκαίρι του 1991 όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και η δεύτερη λίγο πιο μακριά. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν 10 με 12 μέρες, ενώ όπως εκτιμούν οι ειδικοί θα βρεθούν εκατοντάδες οστά.

Άλλωστε, έχουν προειδοποιήσει τη μητέρα του πως ενδέχεται κατά τη διάρκεια των ανασκαφών να βρουν κι οστά από ζώα. Αν βρεθούν ανθρώπινα οστά, θα μεταφερθούν για εξέταση σε ειδικό εργαστήριο στη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει στη Βρετανία για την υπόθεση, στο νησί της Κω βρίσκονται περίπου 20 δημοσιογράφοι, ενώ τις έρευνες εποπτεύουν και έλληνες αστυνομικοί