Σε 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 49χρονος Γάλλος που εμβόλισε περιπολικό στην Ασπροβάλτα κατά την διάρκεια ελέγχου του από τις αστυνομικές Αρχές το βράδυ της Κυριακής (25/9).

Ο Γάλλος για τον οποίο διεξάγεται έρευνα τόσο από τις γαλλικές όσο και από τις ελληνικές Αρχές, αρχικά εισήλθε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων, ωστόσο σε βάρος του δεν εκκρεμούσε το παραμικρό και αφέθηκε ελεύθερος.

Το βράδυ της Κυριακής όμως και έπειτα από σχετική ενημέρωση της γαλλικής αστυνομίας στην Ελλάδα ο 49χρονος έγινε αντιληπτός από τις Αρχές με αποτέλεσμα την στενή παρακολούθηση του. Ο Γάλλος ο οποίος κινούνταν στην περιοχή της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και στην προσπάθεια του να τους αποφύγει προκάλεσε τροχαίο ατύχημα. Τελικά το όχημα του ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του ύποπτου 49χρονου έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική η οποία σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Γαλλίας θα διερευνήσουν τον ρόλο του εν λόγω ανθρώπου.