Νέος γύρος ερευνών ξεκίνησε τη Δευτέρα στο νησί της Κω και πιο συγκεκριμένα στο σημείο που εντοπίστηκε τελευταία φορά ο μικρός Μπεν Νίνταμ  σε ηλικία 21 μηνών ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο νησί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η οικογένεια του Μπέν πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο από τη μεριά του ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς τόνισε για τον χώρο που διεξάγονται οι έρευνες: «Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε και το σενάριο ο μικρός Μπεν να είναι ακόμα και ζωντανός.

«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο  Τζον Κάζινς στην Daily Mail και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».

«Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Είμαι ανοιχτόμυαλος, αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι είναι απαραίτητο να γίνει η δουλειά αυτή που θα κάνουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και ίσως και παραπάνω» πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας που έσπασε τελικά την σιωπή του για τι συνέβη στον μικρό Μπεν έχει υποδείξει στην αστυνομία δυο σημεία όπου θα γίνουν οι έρευνες ώστε να βρεθούν τα λείψανα του μικρού Μπεν. Η μία είναι κοντά στη φάρμα όπου έμενε το παιδί με την οικογένειά του και όπου έπαιζε πριν εξαφανιστεί και η δεύτερη πιο μακριά όπου έκανε εργασίες ο Μπάρκας.

«Περίμενα 25 χρόνια να μιλήσω» είπε ο μάρτυρας. «Είναι ώρα η οικογένειά του να μάθει την αλήθεια για να σταματήσει να ψάχνει» είπε ο μάρτυρας προκαλώντας την οργή της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

«Δεν πίστευα ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου ότι ο Μπεν είναι νεκρός... μέχρι τώρα.Έχω ξυπνήσει και έχω βρει το μαξιλάρι μου βρεγμένα με δάκρυα» δήλωσε χαρακτηριστικά  η μητέρα του Μπεν στην Daily Mirror και προσθέτει:«Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μου αξίζει η αλήθεια - αλλά άξιζα την αλήθεια αυτή πριν από 25 χρόνια. Νιώθω ότι όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια επειδή ο Dino είναι πλέον νεκρός. Πώς μπορεί να κρατήσει ένα τόσο σοβαρό μυστικό  όσο αυτό όλα αυτά τα χρόνια;» 

H αδερφή του Μπέν  Λιάνα Νίνταμ η οποία γεννήθηκε τρία χρόνια μετά την εξαφάνιση του αδερφού της δήλωσε ότι η οικογένειά της είναι «προετοιμασμένη για το χειρότερο».


«Είμαστε στο κενό ενώ περιμένουμε κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν ξέρουμε πώς να αισθανθούμε ή πώς να ενεργήσουμε. Είναι απλά μια φοβερή στιγμή για όλους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η μαμά είναι απίστευτα δυνατή. Αυτή μας κρατάει ενωμένους τώρα. Δεν ξέρω πώς το κάνει. Αλλά υποθέτω ότι έχει συμβιβαστεί με αυτό για 25 χρόνια. Ωστόσο, κανένας από εμάς δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος για αυτό».