Συνεχίζεται για 12η μέρα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, εντείνοντας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που αφορούν την μη καταβολή των  μισθών τους.

Την ίδια ώρα εκφράζεται αισιοδοξία για την προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών την Παρασκευή (30/9), κάνοντας λόγο για «ευχής έργο» η διοίκηση του ΟΑΣΘ η οποία μαζί με τα στελέχη των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των Οικονομικών θα λάβουν μέρος στη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Ελλάδας Χρήστο Στεφανίδη, κατά την διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν επί τάπητος το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού ούτως ώστε να δοθούν οι οριστικές λύσεις.

Επισήμανε δε, ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει και που αφορά στην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, στον επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων που εκτελούνται, αλλά και στον επαναϋπολογισμό των δαπανών του Οργανισμού, για μισθοδοσία και μετόχους.

Ανέφερε ότι μέσα από τις επαφές εκπροσώπων φορέων της πόλης, με το γραφείο του υπουργού Υποδομών προκύπτει, ότι τελικά αύριο θα κατατεθούν σε «ασφαλή» λογαριασμό 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, το ένα μηνιάτικο, από τα δύο που τους οφείλονται.