Για έβδομη συνεχή χρονιά η Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, μέσω του οποίου παρέχει εργασία σε νέους και ταυτόχρονα συμβάλλει έμπρακτα στο έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Πιο συγκεκριμένα, και φέτος το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιλέξουν και η Vodafone καλύπτει το μισθό τους για το διάστημα αυτό.

Έτσι, όσοι νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος.

Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference ενισχύεται το έργο και η δυναμική των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, καθώς για 6 μήνες διαθέτoυν στην υπηρεσία τους τις δεξιότητες ενός νέου ατόμου, χωρίς κόστος.

Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το Vodafone World of Difference έχει αναδείξει 44 νικητές, που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

Οι νικητές αυτοί προσέφεραν με την εργασία τους στο έργο 41 οργανισμών όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish κ.α

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής World of Difference γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της Vodafone στο Vodafone World of Difference - Vodafone.gr, ενώ η περίοδος υποβολής είναι ανοιχτή για το κοινό και διαρκεί 4 εβδομάδες.

«Στρατηγικός πυλώνας για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone η αρωγή στη νεολαία. Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η στήριξη της απασχόλησης των νέων αποτελεί έναν τομέα τον οποίο η Vodafone Ελλάδος έχει κάνει την στρατηγική επιλογή να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις», αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος, Ρούλη Χριστοπούλου και προσθέτει:

Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Η στήριξη των νέων θα αποτελέσει για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Vodafone έναν στρατηγικό πυλώνα, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, καθώς οι νέοι στην Ελλάδα έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, παρόλο που είναι οι τελευταίοι οι οποίοι ευθύνονται για την πορεία της χώρας.

Όπως επισημαίνει η κυρία Χριστοπούλου, με το Vodafone World of Difference «αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν».

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν έμπρακτα το έργο κοινωφελών οργανισμών, θα αμείβονται για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. «Όλα αυτά είναι πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική σταδιοδρομία των νέων» σημειώνει.

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, θα πρέπει πρώτα να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Vodafone στο www.vodafone.gr/worldofdifference μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

«Όλες οι αιτήσεις που λαμβάνουμε περνούν από μία συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης που περιλαμβάνει διάφορα στάδια όπως τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τους οργανισμούς, προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους κτλ. Τα έργα αξιολογούνται με βασικό κριτήριο την ανθρωπιστική και κοινωφελή αξία τους, το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν σε διάστημα έξι μηνών και τα μετρήσιμα αποτελέσματά» συνεχίζει.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κυρία Χριστοπούλου, η Vodafone Ελλάδος υλοποιεί με επιτυχία άλλα δύο προγράμματα για τους νέους, τα οποία έχουν ως στόχο την υποστήριξή τους στην έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας, αλλά και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας:

 • Discover Vodafone: Απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους πανεπιστημιακών ή πολυτεχνικών σχολών και προσφέρει ένα δυναμικό ξεκίνημα για την επαγγελματική τους πορεία, έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία στην Vodafone για δύο έτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα τόσο της εναλλαγής ρόλων και έργων όσο και της μετακίνησης σε εταιρείες του Ομίλου Vodafone εκτός Ελλάδας. Στα πέντε χρόνια που εφαρμόζεται, 47 νέοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς έχουν παραμείνει στην εταιρία.
 • CU Restart Up: Αποτελεί την πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα (creative industries). Ο διαγωνισμός «CU Restart Up» δίνει τη δυνατότητα σε νέους μέχρι 28 ετών να κάνουν τις δημιουργικές τους ιδέες πράξη, διεκδικώντας μέσω διαγωνισμού δωρεάν επαγγελματική στέγαση στο creative hub του Ρομάντσο και πρόσβαση σε επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στα τέσσερα χρόνια που τρέχει ο διαγωνισμός, πάνω από 60 νέοι έχουν κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα για τη δημιουργία της δικής τους βιώσιμης επιχείρησης. Μέσα από το CU Restart Up ενισχύουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας.

«Ήδη σχεδιάζουμε την εφαρμογή ακόμα περισσότερων προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επαγγελματική δραστηριοποίηση των νέων» σημειώνει η υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος.

Οι νικητές του 2016

Οι 10 επιτυχόντες του προγράμματος, οι οποίοι εργάστηκαν για έξι μήνες στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι:

 1. Κατερίνα Αγγελοπούλου
 2. Έλλη Ανυφαντή
 3. Σοφία Αξωνίδη
 4. Αφροδίτη Γκαμπούρη
 5. Πολύνα Κάβουρα
 6. Γεωργία Μαλέα
 7. Σόλωνας Μάλκας
 8. Λήδα Μουρλούκου
 9. Χάρης Πατούνης
 10. Κατερίνα Σφακιανάκη

 


TAGS