current views are: 6

28 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:51

Καταβάλλονται οι μισθοί του Ιουλίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ

Το «πράσινο φως» για την καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου δόθηκε σήμερα από τα  υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό σύμφωνα με επιστολή  που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ

Δημοσίευση 13:51’

Το «πράσινο φως» για την καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου δόθηκε σήμερα από τα  υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό σύμφωνα με επιστολή  που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ

Το «πράσινο φως» για την καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου δόθηκε σήμερα από τα  υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό σύμφωνα με επιστολή  που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ

Το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα 2.874.896,61 ευρώ, ενώ ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Από την μεριά του το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

«Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος» δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Προσέθεσε δε :

«Αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας. Μέχρι εδώ όμως. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτός ο εκβιασμός. Πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι αλήθεια, ότι αυτός που ταλαιπωρείται σήμερα, είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται, αν αυτή η σύμβαση, αυτός ο εκβιασμός, που γίνεται εδώ και 60 χρόνια, συνεχιστεί. Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες -που όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει».

 

 

  Από την μεριά του ο ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, διαμήνυσε ότι «Εάν δούμε τα λεφτά στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, θα εισηγηθώ στη συνέλευση να πιάσουμε τιμόνι» επισημαίνοντας ότι επίσημη απόφαση θα παρθεί στη συνέλευση της  Πέμπτης 29/9 . Ταυτόχρονα εξέφρασε τους ενδοιασμούς του δηλώνοντας ότι «Πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν και τίποτα και αν δεν πληρωθούμε, έστω και το ένα μηνιάτικο, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Αν όμως δεν το δούμε με τα μάτια μας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα».


σχετικα αρθρα