Τρίτη ημέρα ερευνών στο νησί της Κω και η αγωνία έχει «χτυπήσει» κόκκινο για την οικογένεια του Μπεν Νίνταμ και των ιθυνόντων που από την μεριά τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περισυλλέξουν στοιχεία που θα τους τους φέρουν  κοντά στη λύση του μυστηρίου.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το φως της δημοσιότητας βλέπουν εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπεν Νίνταμ με την οικογένεια του στο νησί της Κω πριν από 25χρόνια , είδαν το φως της δημοσιότητας .

Πρόκειται για ένα ετοιμόρροπο οίκημα χωρίς επίπλωση στο οποίο διακρίνονται ζωγραφιές σε τοίχους και πόρτες, ενώ όπως σημειώνεται σε  δημοσίευμά της dailymail στο συγκεκριμένο σπίτι εντοπίστηκε για τελευταία φορά το μικρό αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το εν λόγω δημοσίευμα, την ημέρα της εξαφάνιση του Μπεν, οι παππούδες του αγοριού ανακαίνιζαν το εν λόγω οίκημα ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η οικογένεια του μικρού Μπεν είχε μετακομίσει στο ελληνικό νησί αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τι θα διαδραματιζόταν λίγο διάστημα αργότερα αναφορικά με το μόλις 21 μηνών αγοράκι τους.

Το σπίτι, βρίσκεται, περίπου ένα μίλι από τη θάλασσα και έχει ανακαινιστεί από την οικογένεια Νίνταμ, ενώ έχει παραμείνει ανέγγιχτο από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μικρό αγόρι στις 24 Ιουλίου 1991.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι την επίμαχη ημέρα δεν υπήρχαν παράθυρα στο σπίτι με αποτέλεσμα την εύκολη φυγή του Μπεν από το οίκημα, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι παππούδες του παιδιού βρίσκονταν εντός της εξοχικής κατοικίας όταν εκείνο εξαφανίστηκε.

Όπως υποστήριξε εκπρόσωπος της αστυνομίας: «Η οικογένεια ήταν εδώ για να βοηθήσει στην ανακαίνιση, δεν ξέρω αν αυτό το σπίτι προοριζόταν για μόνιμη κατοικία ή εξοχικό αλλά οι άνθρωποι ήταν εδώ βοηθώντας στην ανακαίνιση.

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί δεκάδες οστά, τα οποία όπως αποδείχθηκε ανήκουν σε ζώα, ενώ στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχει μπει ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος, το οποίο στάλθηκε για εξέταση στα εργαστήρια, καθώς την ημέρα που εξαφανίστηκε ο μικρός φορούσε ανοιχτόχρωμο πουκάμισο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Βρετανός σκοπεύει να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -"καρότα" - όπως λέγονται, για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσει έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια φωτογραφία η οποία εικάζεται ότι τραβήχτηκε 10 ημέρες από την εξαφάνιση του Μπεν.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κόλινς: «Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, και συνεχίζει:

«Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς, αναφερόμενος σε μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω.