Το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους νέους ανθρώπους, που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν θέλουν να σπουδάσουν και να προοδεύσουν, εξακολουθεί να αποδεικνύει η COSMOTE.

«Δεκαπέντε χρόνια τώρα, μέσα από τις Υποτροφίες μας, στηρίζουμε νέους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες δεν τους καταβάλλουν, αντίθετα τους πεισμώνουν να κυνηγήσουν τη γνώση, την πρόοδο και την προσωπική ανάπτυξη», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, και προσθέτει ότι «κάθε χρόνο, αυτά τα παιδιά, με τη στάση ζωής και την πορεία τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον».

Έτσι, και φέτος, η COSMOTE με το πρόγραμμα υποτροφιών στέκεται στο πλευρό των πρωτοετών φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και προσφέρει πενήντα μία (51) υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE 2016-2017 περιλαμβάνει:

  • 50 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€)1 η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και
  • 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€)¹ για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Υποβολή αιτήσεων και προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr και έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Το βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανεπιστήμια της ανώτατης εκπαίδευσης, με μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδες (16.000). 

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ στα 15 χρόνια του θεσμού έχουν απονεμηθεί συνολικά 530 υποτροφίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3,6 εκατ. ευρώ.