current views are: 7

29 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:27

Μόνο στο newpost: Αντίθετοι οι κάτοικοι της Λέρου στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Λέρου προκάλεσε το ενδεχόμενο ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία του νησιού, οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην τα δεχτούν.

Δημοσίευση 09:27’

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Λέρου προκάλεσε το ενδεχόμενο ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία του νησιού, οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην τα δεχτούν.

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Λέρου προκάλεσε το ενδεχόμενο ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία του νησιού, οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην τα δεχτούν. Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας μίλησε στο newpost.gr και ξεκαθάρισε πως «είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης των παιδιών, αλλά σε μια δομή εντός των ορίων του κέντρου φιλοξενίας».

 Μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ξυλοκάστρου, που αποφάσισαν πως δεν θέλουν προσφυγόπουλα στις ίδιες τάξεις μετά παιδιά τους, σειρά παίρνουν αυτοί της Λέρου. Όπως αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, δεν θα δεχτούν τα προσφυγόπουλα στις ίδιες τάξεις με τα παιδιά τους. Ο Μιχάλης Κόλλιας, υποστηρίζει πως, «οι γονείς λόγω των γνωστών προβλημάτων αντιδρούν, υπάρχουν ζητήματα υγείας και καθαριότητας των παιδιών των προσφύγων αλλά και θέματα ένταξης. Είμαστε υπέρ της μόρφωσης των παιδιών αυτών, αλλά θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσουν σε μια δομή εντός των ορίων του Hot Spot στα Λέπιδα».

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ξεκίνησαν μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να ενταχθούν σε σχολεία παιδιά προσφύγων, αλλά όπως ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Λέρου, «άγνωστο γιατί τα παιδιά των προσφύγων στο Νότιο Αιγαίο δεν θα υπάγονται στην συγκεκριμένη απόφαση, μας το ξεκαθάρισε και ο Διευθυντής εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου που μας επισκέφθηκε, οπότε για την ώρα θεωρούμε το θέμα λήξαν».


σχετικα αρθρα