Στο κατακόρυφο έχει φτάσει η αγωνία για την αναζήτηση οποιουδήποτε στοιχείου που μπορεί να λύσει το γρίφο για τον Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω, με τους αστυνομικούς σήμερα να κάνουν λόγο για ''ίχνη αποσύνθεσης'', τα οποία βρέθηκαν στον χώρο ανασκαφής. 

Σύμφωνα με τον αστυνόμο Τζον Κάζινς που προϊσταται των ερευνών, βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης, τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί αν ανήκουν σε άνθρωπο ή ζώο, στο σημείο όπου γίνεται τις τελευταίες ημέρες η ανασκαφή.

Ο κ. Κάζινς συμπλήρωσε ότι είναι τώρα στην δικαιοδοσία των επιστημόνων να ταυτοποιήσουν που ανήκουν αυτά τα ίχνη, ωστόσο σημείωσε, ότι γενικά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών.

Τα ίχνη έχουν σταλεί και εξετάζονται σε εργαστήριο στην Μεγάλη Βρετανία, όπου και εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι άνθρώπινα, καθώς σε τρεις ακόμα περιπτώσεις, ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε ένα σκυλί, σε μια νυχτερίδα και σε σκουπίδια. 

Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί ακόμα και επιστήμονες από ένα πολύ ονομαστό εργαστήριο στο Τέξας, καθώς όπως αναφέρει ο Κάζινς ''Υπάρχει ένα σημείο σε σχέση με την αποσύνθεση που ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί και οι ειδικοί ακόμα δεν μπορούν να το αξιολογήσουν''.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για ''νέες πρωτοποριακές τεχνικές'', οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην έρευνα.

Η αναζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.