Στην εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με συστηματική δράση στον τομέα του λαθρεμπορίου, των ληστειών και των κλοπών προχώρησε η Αστυνομία

 H πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, μέσω εταιρείας η οποία εμφάνιζε ως νόμιμη δραστηριότητα την εμπορεία ξυλείας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι δύο από τα εμφανιζόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της είχαν αποβιώσει προ της συστάσεως της εταιρείας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δυο αλλοδαπούς και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή άλλων έξι ατόμων, τα όποια αναζητούνται.

Επίσης, κατασχέθηκαν πάνω από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και 4 τόνοι καπνού.

Όπως επισημάνθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει πάνω από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επίσης στο πλαίσιο της συγκριμένη υπόθεσης διερευνάται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, την 5/11/2015 στην περιοχή Αυλίδα στην Εύβοια.