Ευρεία επιχείρηση ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εταιρία πώλησης λογισμικού,  νυχτερινά κέντρα 13 κέντρα εστίασης καθώς και 2 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στον έλεγχο που τελέσθηκε παρουσία εισαγγελέα, συμμετείχαν και άντρες της  Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι εν λόγω έρευνες στόχευαν στον εντοπισμό και κατάσχεση μηχανισμών ή λογισμικού παραποίησης που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις ούτως ώστε να παρουσιάζει μικρότερα εισοδήματα.

Κατά την διάρκεια ερευνών της Αστυνομίας  σε πασίγνωστα κέντρα διασκέδασης της νυχτερινής Αθήνας και εστιατόρια κατασχέθηκαν ταμειακές μηχανές , μονάδες αποθήκευσης, ένα πιστόλι και 50 φυσίγγια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δυο συλλήψεις για παράβασή του νόμου περί όπλων.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα των καταστημάτων στα οποία διενεργήθηκε έλεγχος, περιλαμβάνει μεγάλα μαγαζιά σε Βόρεια και Νότια προάστια.  

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.