Στο γηροκομείο Πειραιά εισέβαλαν σήμερα το μεσημέρι μέλη του Ρουβίκωνα, με στόχο, όπως αναφέρει, σχετική ανακοίνωση, την ανάκληση των εγκληματικών εκδιώξεων τροφίμων του γηροκομείου.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, η διοίκηση του Γηροκομείου, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αποφάσισε την εκδίωξη 23 τροφίμων, οι οποίοι ήταν καπνίζοντες. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της η οργάνωση:

Πριν λίγες μέρες, στην κανονικότητα εκτός κεντρικού πολιτικού σκηνικού, το γηροκομείο Πειραιά, που ανήκει στη μητρόπολη Πειραιά έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία απειλεί να πετάξει έξω όποιον τρόφιμο συλληφθεί να καπνίζει  και εκτός των χώρων του γηροκομείου. Ας αναλογιστούμε τόσο τις συνέπειες  όσο και την φύση της απειλής. Μιλάμε για άπορους γέροντες πολλοί εκ των οποίων άρρωστοι.

Συνεχίζει, δε, η ανακοίνωση ότι ''Το σιδερένιο χέρι της "ελεημοσύνης" εφαρμόζει τον νόμο του.  Και τον εφαρμόζει στους πιο αδύνατους από το πιο αδύνατο κοινωνικό στρώμα. Αυτούς που το κεφάλαιο (όχι μόνο ως σύστημα αλλά και ως κοινωνική σχέση), μόλις περνά η ημερομηνία λήξης τους, ενοχλείται και που τους βλέπει. Δεν έχει υπάρξει κοινωνία στο παρελθόν που να επιφύλαξε αυτό το ρόλο για τους γέροντες και τις γερόντισσες. Όσοι δεν έχουν σύνταξη να ταΐσουν την οικογένεια ανέργων, συχνά καταλήγουν σε ιδρύματα αυτού του τύπου. Και γίνονται υπήκοοι της εκκλησιαστικής επικράτειας''.