Ανατροπή σημειώθηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν Νίνταμ στην Κω, καθώς οι ερευνητές που έκαναν εκσκαφές στο χωράφι,  έπεσαν πάνω σε αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ηλικίας 1.500 με 2.000 ετών.

Παρότι ένα μεγάλο κομμάτι των ανασκαφών αναμένεται να σταματήσει, η έρευνα θα συνεχιστεί σε άλλα μέρη του χωραφιού, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών Τζον Κάζενς. «Μεγάλο μέρος των ερευνών που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια, μας οδήγησε σε αυτό το μέρος» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Mirror:

Ενημερώσαμε την οικογένεια καθώς επίσης και τους αρχαιολόγους που έδωσαν εντολή να σταματήσουν οι έρευνες σε αυτό το σημείο.

Ταυτόχρονα, σήμερα οι έρευνες εστιάστηκαν και σε ένα πηγάδι που βρίσκεται στην επίμαχη έκταση, όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού. Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τον εντοπισμό «ιχνών αποσύνθεσης» στο σημείο που γίνεται η ανασκαφή.  Τα ίχνη έχουν σταλεί και εξετάζονται σε εργαστήριο στην Μεγάλη Βρετανία, όπου και εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ανθρώπινα, καθώς σε τρεις ακόμα περιπτώσεις, ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε ένα σκυλί, σε μια νυχτερίδα και σε σκουπίδια.

Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί ακόμα και επιστήμονες από ένα πολύ ονομαστό εργαστήριο στο Τέξας, καθώς όπως αναφέρει ο Κάζενς «υπάρχει ένα σημείο σε σχέση με την αποσύνθεση που ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί και οι ειδικοί ακόμα δεν μπορούν να το αξιολογήσουν».