current views are: 9

30 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:16

Η συκιά που μπορεί να λύσει το μυστήριο με τον μικρό Μπεν – Μπλοκάρει τις έρευνες ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου (φωτό)

Φως στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πιθανολογούν οι ερευνητές πως μπορεί να δώσει μια συκιά, που δεν υπήρχε το 1991 στο χωράφι των ερευνών.

Δημοσίευση 07:16’

Φως στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πιθανολογούν οι ερευνητές πως μπορεί να δώσει μια συκιά, που δεν υπήρχε το 1991 στο χωράφι των ερευνών.

Φως στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πιθανολογούν οι ερευνητές πως μπορεί να δώσει μια συκιά, που δεν υπήρχε το 1991 στο χωράφι των ερευνών. Την ίδια ώρα, οι έρευνες κινδυνεύον να σταματήσουν, καθώς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου φαίνεται να μπλοκάρει τη συνέχισή τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο εξοχικό της οικογένειας στην Κω, όπου παραθέριζε ο μικρός Μπεν, όταν εξαφανίστηκε το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, και καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και ευρήματα.

Την Πέμπτη, εκτός από τον εντοπισμό ενός αρχαίου νεκροταφείου στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες, οι ειδικοί βρήκαν ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο.

Πάντως προς το παρόν το εργαστήριο του Αμπερντίν, στο οποίο έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

Παράλληλα, οι έρευνες εστιάζονται σε έναν βόθρο, σε ένα χωράφι με ελιές αλλά και στο σημείο όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία δεν είχε φυτευτεί όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Το δέντρο βρίσκεται νοτιοανατολικά του εξοχικού, όπου βρισκόταν ο μικρός Μπεν.

Μάλιστα, υπάρχουν φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει βρετανικές εφημερίδες τότε, δέκα ημέρες μετά την είδηση της εξαφάνισης. Το τοπίο στις φωτογραφίες είναι γυμνό, προεξέχουν μόνο κάποιοι θάμνοι. Με λίγα λόγια, η συκιά ίσως φυτεύτηκε από κάποιον αφού εξαφανίστηκε το 21 μηνών παιδί.

Είναι, λοιπόν, είναι πιθανόν να φυτεύτηκε εκεί για να επικαλύψει κάποιο ατύχημα που οδήγησε στον θάνατο. Αυτές οι υποψίες ενισχύονται, άλλωστε, και από τη μαρτυρία που πυροδότησε τις νέες έρευνες, σύμφωνα με την οποία το παιδί καταπλακώθηκε από εκσκαφέα που ήταν κοντά στο σπίτι την ημέρα της εξαφάνισης.Ο μάρτυρας κατονόμασε μάλιστα και τον οδηγό του μηχανήματος, τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο οποίος μία ημέρα μετά την εξαφάνιση, πάντα κατά τον μάρτυρα, φαινόταν ταραγμένος και ανήσυχος. Σήμερα ο ίδιος έχει πια φύγει από τη ζωή.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το δέντρο που βρίσκεται εδώ, δεν υπήρχε όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν. Επικεντρώνουμε εκεί τις προσπάθειές μας σήμερα ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν μας έχει ξεφύγει τίποτα», τόνισε μιλώντας στους βρετανικούς Times, ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσαϊρ, Τζον Κάζινς.

Μπλόκο στις έρευνες από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο γίνονται οι έρευνες προσήλθε στο σημείο μαζί με τον δικηγόρο του και δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορα «θέματα» όσον αφορά τη συνέχιση της επιχείρησης.

Μάλιστα, ο δικηγόρος ζήτησε από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να σκάβουν. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της Daily Mirror στο νησί, Andy Lines, ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς τού είπε ότι θα αναζητήσει κάποια «δικαστική Αρχή» σε περίπτωση που δεν του επιτραπεί να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Αδελφή Μπεν: Τον σκέφτομαι συνέχεια

Το ενδεχόμενο να βρεθούν τα οστά του Μπεν είναι ο μεγαλύτερος φόβος της αδελφής του Μπεν Νίνταμ, Leighanna, που σήμερα είναι 22 ετών.

«Θα μας σταυρώσει» τόνισε η 22χρονη στη Mirror και πρόσθεσε:

Είναι παράξενο συναίσθημα. Έχω έναν αδερφό, που δεν είναι εδώ, που δεν τον γνώρισα ποτέ αλλά νιώθω τόσο κοντά του. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αναρωτιέμαι που είναι. Θα με “σταυρώσει” αν τον βρουν εκεί. Έχω δώσει όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση του Μπεν. Όλη μου η ζωή έχει μπει στην αναμονή.

«Είμαστε μια οικογένεια που ζούσαμε με μια ελπίδα, τι θα κάνουμε αν αυτή η ελπίδα χαθεί;» αναρωτιέται και συνεχίζει πως ονειρεύεται να βρεθεί ο Μπεν για χάρη της μαμάς της. «Ξέρω πως είναι το μοναδικό πράγμα που ήθελε ποτέ, να γυρίσει ο Μπεν».

«Φοβάμαι πως θα αντιδράσει αν μάθει ότι εκείνος είναι νεκρός εδώ και 25 χρόνια. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει πως θα βρουν κάτι εκεί γιατί θα είναι 25 χρόνια αγώνα και πόνου που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Είμαστε εξαντλημένοι. Δεν ξέρω αν μας έχει μείνει κάτι άλλο να δώσουμε», σημειώνει.


σχετικα αρθρα