current views are: 9

30 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:37

Το παρασκήνιο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με αφορμή την ματαίωση της συνεδρίασης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Δημοσίευση 10:37’

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με αφορμή την ματαίωση της συνεδρίασης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Της Μίνας Μουστάκα

Και ενώ τα βλέμματα όλων από το πρώι ήταν στραμμένα  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα μέλη τη οποίας συνεδρίαζαν για το
κρίσιμο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, η πρώτη διάσκεψη ολοκληρώθηκε πριν μπουν καν στα θέματα ουσίας. Γεγονός,που σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δείχνει ευθεία εμπλοκή.

Κατά τις ίδιες πηγές οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί φάινεται πως ενοχλήθηκαν  από μία άτυπη τοποθέτηση του Προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καθώς για τους ίδιους  τα θέματα αυτά που έθεσε ο πρέοδρος είναι αυτονόητα .Ιδιαίτερα  με το δεδομένο ότι πρόκειται για ανώτατους λειτουργούς με υψηλό κύρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν πρόλαβε να εισέλθει ούτε στην εξέταση τυπικών θεμάτων, που παράλληλα είναι ουσιαστικά, όπως για παράδειγμα αν είναι παραδεκτές οι προσφυγές και αν το δικαστήριο μπορεί να μπεί στα θέματα ουςίας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Λίγο  μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να διακοπεί.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη , τον ορισμό της οποίας ενδέχεται ακόμα και τα μέλη της να το πληροφορηθούν 24 ώρες πριν την έναρξή της.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με αφορμή την ματαίωση της συνεδρίασης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:

Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το newpost, μιά ώρα διήρκησε η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας​ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την έναρξη της διάσκεψης, υπήρξαν εντάσεις και εκφράστηκαν διαφωνίες επί θεμάτων που σχετίζονται με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με αποτέλεσμα τελικώς η διάσκεψη να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα επί του παρόντος παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η σημερινή διάσκεψη σημαδεύτηκε από διαφωνίες μελών του δικαστηρίου που εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με διάφορα τυπικά αλλά παράλληλα ουσιαστικά θέματα των υπό κρίση προσφυγών.

 


σχετικα αρθρα