Σε δύο κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών, με προορισμό το Πακιστάν και τη Γεωργία, συμμετείχε η χώρα μας την 27 και 29 Σεπτεμβρίου 2016, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική στήριξη και συντονισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX.

Ειδικότερα, την πρώτη επιχείρηση διοργάνωσε και υλοποίησε η χώρα μας την 27 Σεπτεμβρίου , όπου με ειδική πτήση τσάρτερ από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επεστράφησαν συνολικά 51 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν στη χώρα καταγωγής τους, ενώ συμμετείχαν αποστολές από την Γερμανία, τη Αυστρία και την Ουγγαρία.

Συγκεκριμένα, επιστράφηκαν 27 Πακιστανοί υπήκοοι από την Ελλάδα, 9 από την Ουγγαρία, 8 από τη Γερμανία, 4 από τη Βουλγαρία και 3 από την Αυστρία.
Στις 29 Σεπτεμβρίου  η Γερμανία διοργάνωσε και υλοποίησε επιχείρηση επιστροφής συνολικά 42 αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας στη χώρα καταγωγής τους, με ειδική πτήση τσάρτερ από το Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και ενδιάμεσο σταθμό επιβίβασης το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οποία συμμετείχαν αποστολές από τη χώρα μας και την Ελβετία.

Πιο αναλυτικά επιστράφηκαν 29 υπήκοοι Γεωργίας από τη Γερμανία, 9 από την Ελλάδα και 4 από την Ελβετία.
Σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι του FRONTEX, εκπρόσωποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διπλωματικών Αρχών, Συνηγόρου του Πολίτη, παρατηρητές, γιατροί και διερμηνείς, ενώ την επιμέλεια των επιστροφών για τη χώρα μας έχει η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.