Με νεοφιλελεύθερο μανιφέστο χαρακτηρίζει το πόρισμα για τα εργασιακά ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος σε ανακοίνωση του. Μάλιστα, συμπληρώνει ότι δεν αποτελεί βάση για συζήτηση και πρέπει να απορριφθεί πάραυτα στο σύνολό του

Ειδικότερα το πόρισμα:

α. Αποδέχεται πλήρως την «ατζέντα» των δανειστών για την κρίση της χώρας μας και την …αναγκαιότητα τής διαρκούς εσωτερικής υποτίμησης!

β. Κυριαρχείται από ιδέες περαιτέρω απαξίωσης της ανθρώπινης μισθωτής εργασίας αναφορικά με τους όρους παροχής της και την αξία της!

γ. Προωθεί θεσμούς γενικευμένης και υποτιμημένης ευέλικτης απασχόλησης ως μέσο για την επίτευξη της πολυπόθητης ανταγωνιστικότητας!

δ .Απαξιώνει δραματικά τη νεανική μισθωτή εργασία προάγοντας μορφές εργασιακής ειλωτείας στους όρους παροχής και αμοιβής της.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ μέσω της ανακοίνωση της καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει το πόρισμα, επισημαίνοντας ότι: «Aν γίνει αποδεκτό, το νεοφιλελεύθερο αυτό μανιφέστο της γενικευμένης εργασιακής ευελιξίας, η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί σεεργατικό Ελ Ντοράντο, σε χώρα-ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη), δηλαδή φθηνής εργασίας και παραβίασης τής εθνικής και διεθνούς Εργατικής Νομοθεσίας.» και καταλήγει ότι θα επανέλθει τις προσεχείς ημέρες με συνολική επιστημονική κριτική στο πόρισμα των σοφών για το Εργασιακό.