current views are: 13

30 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:51

1400 ελληνικές φάρμες ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη ΔΕΛΤΑ για 100% φρέσκο γάλα

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς και την αγροτική οικογένεια

 

Δημοσίευση 15:51’

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα στηρίζει τους μικρούς παραγωγούς και την αγροτική οικογένεια

 

Το να ανοίγεις το ψυγείο σου και να πιάνεις μια συσκευασία φρέσκο γάλα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, είναι μία κίνηση που συνήθως κάνεις αυτοματοποιημένα, κάθε πρωί.  Ποιος φροντίζει όμως να φτάνει καθημερινά φρέσκο το γάλα, στο μαγαζάκι της γειτονιάς σου για να το προμηθευτείς;

Στην νέα συγκινητική διαφημιστική ταινία της ΔΕΛΤΑ βλέπουμε τον Κώστα να προμηθεύει κάθε μέρα με φρέσκο γάλα τους ακριτικούς Αρκιούς.  Έτσι συμβαίνει με τον Σπύρο,  που προμηθεύει με φρέσκο γάλα τους Οθωνούς, το Μαθράκι και την Ερείκουσα, βόρεια της Κέρκυρας μέχρι τον Γιάννη στον Έβρο που κάθε μέρα πάει στον στάβλο για να αρμέξει τις αγελάδες και να συλλέξει το γάλα το οποίο θα περάσει αργότερα να πάρει ο συνεργάτης του Γιώργος για να φτάσει στα συσκευαστήρια. Πίσω από το φρέσκο γάλα της ΔΕΛΤΑ υπάρχει μια αλυσίδα ανθρώπων που ενώνονται με δεσμά… γάλακτος!

Είναι οι άνθρωποι της ΔΕΛΤΑ που χρόνια τώρα εργάζονται για να φτάνει κοντά σου κάθε μέρα 100% φρέσκο γάλα για σένα και την οικογένειά σου, όπου και αν βρίσκεσαι. Απ’ άκρη σ’ άκρη αυτού του τόπου, με κάθε τρόπο. Με κάθε καιρό.

Ο Κώστας, ο Σπύρος, ο Γιάννης είναι οικογένεια της ΔΕΛΤΑ, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα, με την οποία μεγάλωσαν αρκετές γενιές.

Ο Γιάννης στη φάρμα του στον Έβρο και ο Γιώργος που θα περάσει να πάρει το γάλα δεν είναι απλά ένας παραγωγός γάλακτος και ένας υπεύθυνος συλλογής γάλακτος της εταιρείας. Είναι χρόνια φίλοι αφού συνεχίζουν κάτι που ξεκίνησαν οι πατεράδες τους στα πρώτα ακόμη βήματα της ΔΕΛΤΑ.

Γιατί έτσι λειτουργεί η ΔΕΛΤΑ. Σταθερά, εδώ και πάνω από 60 χρόνια, στέκεται δίπλα στην ελληνική αγροτική οικογένεια και τη στηρίζει έμπρακτα μέσα από ένα δίκτυο συνεργασίας με σχεδόν 1.400 παραγωγούς γάλακτος που έχει αναπτύξει σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιπτώσεις έχει περάσει από γενιά σε γενιά.

Σε μια εποχή που η ελληνική επιχειρηματικότητα στενάζει, στηρίζει ουσιαστικά την τοπική οικονομία καθώς προμηθεύεται φρέσκο αγελαδινό γάλα από κάθε άκρη της χώρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο τα τελευταία έξι δύσκολα χρόνια της ύφεσης έχει απορροφήσει πάνω από το 25% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.

Δεν μένει όμως μόνο εκεί αλλά φροντίζει οι παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται να είναι πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες υψηλές προδιαγραφές και βέλτιστες πρακτικές. Γι’ αυτό και σταθερά επενδύει τόσο στην επιμόρφωσή τους όσο και στην ενίσχυσή τους προκειμένου να αναπτύξουν οι ίδιοι τις υποδομές τους, όπως σταβλικές εγκαταστάσεις αλλά και αγελάδες και αιγοπρόβατα, και να υιοθετήσουν νέες τεχνικές.

Μέσα από σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και το Σχέδιο Δράσης ΓΑΙΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναζητούν διαρκώς εναλλακτικές καλλιέργειες ελληνικής παραγωγής ζωοτροφών αλλά και αποδοτικότερης εκμετάλλευσης των ελληνικών αγρών.

Δίπλα στον παραγωγό, δίπλα σε κάθε οικογένεια. Αυτή είναι η δική μας ΔΕΛΤΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα