Ανταλλαγή καταγγελιών και μηνύσεων σημειώθηκε μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών του τμήματος Ομόνοιας. Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες περί εξευτελιστικής μεταχείρισης ανήλικων προσφύγων από αστυνομικούς του τμήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία των επτά προσαχθέντων (2 ενήλικων και 5 ανήλικων), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή τους την Τρίτη στις 12:20 στην συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή. Αφού μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας, υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σεξουαλικά υπονοούμενα και αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον των αστυνομικών, ενώ παράλληλα δέχονταν και ρατσιστικά σχόλια και τους έκαναν διάφορα καψόνια.

Από την πλευρά τους  οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως  τα άτομα βρισκόντουσαν εντός κατάληψης και η προσαγωγής τους «ζητήθηκε από την αντιτρομοκρατική». Μάλιστα κατά την διάρκεια της εξακρίβωσης εντός του τμήματος βρίσκονταν και στελέχη της διευθυντής ειδικών εγκλημάτων βίας και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «όλα έγιναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και δεν ασκήθηκε οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματικής η ψυχολογικής».

Οι αστυνομικοί θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου καθώς πίσω από τις καταγγελίες εκτιμούν πως «βρίσκονται άτομα που σκοπό έχουν την στοχοποίηση του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας».

Aξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά όπλα, τα οποία όπως ανέφεραν θα χρησιμοποιούσαν σε θεατρική παράσταση.