current views are: 11

1 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση06:15

Ο ντετέκτιβ που κάνει τις έρευνες για τον μικρό Μπεν μιλάει στο Νewpost: «Θα μείνουμε στο σημείο για όσο χρειαστεί» – (Νέες φωτό)

Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπεν δηλώνουν οι ειδικοί ερευνητές, οι οποίοι εδώ και ημέρες κάνουν φύλλο και φτερό το οικόπεδο στην Κω, στο οποίο εικάζεται ότι είναι θαμμένο το αγόρι.

Δημοσίευση 06:15’

Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπεν δηλώνουν οι ειδικοί ερευνητές, οι οποίοι εδώ και ημέρες κάνουν φύλλο και φτερό το οικόπεδο στην Κω, στο οποίο εικάζεται ότι είναι θαμμένο το αγόρι.

Αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπεν δηλώνουν οι ειδικοί ερευνητές, οι οποίοι εδώ και ημέρες κάνουν φύλλο και φτερό το οικόπεδο στην Κω, στο οποίο εικάζεται ότι είναι θαμμένο το αγόρι. «Θα μείνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί», τονίζει στο newpost.gr ο ένας από τους δύο Έλληνες ντετέκτιβ της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ, που συμμετέχει στις έρευνες.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο εντοπισμός του αρχαίου νεκροταφείου, οι έρευνες στην περιοχή ξανάρχισαν, αφού τα «βρήκαν» ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με τις αρχαιολογικές και δικαστικές αρχές.

«Οι έρευνες εκτείνονται σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς έχουμε αρκετά συγκεκριμένα στοιχεία», δηλώνει ο ντετέκτιβ Θανάσης Φουρλής στο newpost.gr, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όντως το παιδί είναι θαμμένο εκεί. «Έχουμε τις πληροφορίες και τις ενδείξεις και τα ερευνούμε όλα», λέει και προσθέτει:

Θα μείνουμε εδώ για όσο χρειαστεί, μέχρι να έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ερευνήσει όλα.

Αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής ευρήματα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, ο κ. Φουρλής σημειώνει:

Το 2015 είχαμε πάρει δείγματα εδάφους από συγκεκριμένα σημεία στο χωράφι, τα οποία στάλθηκαν σε εργαστήριο στην Αγγλία για εξέταση. Η τεχνική αυτή είναι ικανή να εντοπίσει ακόμη και πολλά χρόνια μετά τα χημικά στοιχειά που απελευθερώνει ένα σώμα ή οργανισμός όταν αποσυντίθεται. Ένα από τα δείγματα που εξετάστηκαν με αυτή τη μέθοδο είναι και εκείνο από το σημείο που βρέθηκε το αρχαίο νεκροταφείο. Άρα η τεχνική λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εντοπίστηκε και δεύτερο σημείο στο χωράφι με στοιχεία αποσύνθεσης, μέσα σε έναν παλιό βόθρο. «Το σημείο δείχνει ενδιαφέρον και εξετάζεται», λέει.

Όσο για το ανοιχτόχρωμο κομμάτι υφάσματος που έφερε αν στο φως οι ανασκαφές, αυτό έχει σταλεί σε εργαστήριο και ακόμη εξετάζεται. Υπενθυμίζεται πως την ημέρα που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν φορούσε ένα γαλάζιο πουκάμισο και ως εκ τούτου στο συγκεκριμένο εύρημα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Επιπλέον, ο κ. Φουρλής ανέφερε πως όλη ηοικογένεια του Μπεν Νίνταμ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση από εκπρόσωπο της αστυνομίας του νότιου Γιορκσάιρ, ελπίζοντας οι έρευνες να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου και να μπει ένα τέλος στο δράμα τους.

Το ξέσπασμα της αδελφής του Μπεν

Μιλώντας στην «Good Morning Britain» του ITV, η αδελφή του Μπεν, Λεϊάνα περιέγραψε τον Γολγοθά που βιώνει η οικογένεια όλα αυτά τα 25 χρόνια.

«Είναι παράξενο συναίσθημα. Έχω έναν αδερφό, που δεν είναι εδώ, που δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά νιώθω τόσο κοντά του. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αναρωτιέμαι πού είναι. Θα με “σταυρώσει” αν τον βρουν εκεί. Έχω δώσει όλη τη ζωή μου στην αναζήτηση του Μπεν. Όλη μου η ζωή έχει μπει στην αναμονή», είπε και συμπλήρωσε:

Το ένα και μοναδικό μου όνειρο είναι να βρεθεί ο Μπεν, για τη μαμά μου. Αισθάνομαι, κατά κάποιο τρόπο, ότι της το χρωστάω. Είμαι η κόρη της και της λείπει πολύ ο γιος της, θέλει τον γιο της. Κανείς μας δεν θέλει να πιστέψει πως θα βρουν κάτι εκεί (σ.σ.: στο οικόπεδο που γίνονται οι έρευνες), γιατί θα είναι 25 χρόνια αγώνα και πόνου που θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Είμαστε εξαντλημένοι. Δεν ξέρω αν μας έχει μείνει κάτι άλλο να δώσουμε.

«Είμαστε μια οικογένεια που πάντα ζούσε με την ελπίδα. Τι θα κάνουμε αν χαθεί αυτή η ελπίδα; Πώς θα συνεχίσουμε όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα πια;», κατέληξε, συγκινημένη, η Λεϊάνα Νίνταμ.


σχετικα αρθρα