Για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού κατηγορείται ο πρώην ταμίας του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σύμφωνα και με στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, στις 8 Σεπτεμβρίου, δίνοντας απαντήσεις σε δημοσίευμα του "Βήματος" που αναδημοσιεύτηκε και στον τοπικό Τύπο, ο πρώην ταμίας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσά μεγαλύτερα των 462 χιλιάδων ευρώ, το διάστημα από το 1995 έως το 2010, σύμφωνα με το eleftheriaonline.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Ταμείου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την 17ετία 1995-2012, ο κ. Μπέζος είχε πει ότι το ποσό της υπεξαίρεσης των 462.375,83 ευρώ από τον τότε ταμίαπροέρχεται κατά 425.726 ευρώ από νοσήλια που απέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εισπράχθηκαν από τον ταμία, αλλά ποτέ δεν τα κατέθεσε στο ταμείο του νοσοκομείου και δεν εξέδωσε γραμμάτια είσπραξης. Το υπόλοιπο ποσό των 36.589,41 ευρώ αφορά ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις υπαλλήλων, από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν, αλλά τα χρήματα δεν αποδόθηκαν ποτέ από την πλευρά του ταμία στα ασφαλιστικά ταμεία.