Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την υπόθεση της μικρής Άννυ, που συγκλόνισε πέρυσι  το Πάσχα, όλη την  Ελλάδα. Ο ειδεχθής τρόπος με τον οποίο θέλησαν να εξαφανίσουν το πτώμα της 4χρονης μικρούλας, θεωρείται πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά,  από τις αστυνομικές Αρχές αλλά και ειδικούς, , ειδικά όταν ομολογείται ότι  έγινε από τον ίδιο της τον πατέρα. Οι δικαστές, αναμένουν εντός τις εβδομάδας, οι απολογίες του πα – τέρα, του φίλου του, Νικολάι, και της μητέρας  του κοριτσιού, Δημητρίνας Μπορίσοβα,  να ρίξουν φως στο μυστήριο που καλύπτει τις λεπτομέρειες της φρικιαστικής δολοφονίας και του τεμαχισμού της 4χρονης .

Αν και η «ομερτά» ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους, Σάββα και Νικολάι… αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για την υπόθεση, οι δικαστές, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θέλουν να ανοίξουν στόματα, κατά την ακροαματική διαδικασία, ώστε να αποσαφηνιστούν βασικές πτυχές της υπόθεσης. Μετά τις απολογίες, θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως, ενώ ενδέχεται να εκδοθεί η ετυμηγορία. 

Επιμένει ο ιατροδικαστής – Τι βλέπουν ειδικοί  

Επιμένει στην αρχική του κατάθεση ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, για τις συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015. «Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει…ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή» τόνισε κατά την δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο.  

Ο μάρτυρας αναρωτήθηκε μάλιστα «ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ότι ο τεμαχισμός έγινε μετά τον θάνατο του» απαντώντας με τον τρόπο αυτό στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ που υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί, αλλά το τεμάχισε.

«Πολλές φορές -είπε ο ιατροδικαστής- ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος …ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία...».

Από την πλευρά του, ο Γιάννη Παπαδάτος που εξέτασε τους κατηγορούμενους άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη  με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου».

Ψυχίατρος «αθωώνει» στο δικαστήριο τη μητέρα της μικρής

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, εξετάστηκε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος εξέτασε την κατηγορούμενη, αφού αυτή είχε μάθει τι είχε συμβεί στο παιδί της. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η 25χρονη δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην κόρη της και ότι την βρήκε να έχει υποστεί απόλυτο σοκ.

Ο ψυχίατρος είπε στους δικαστές πως εκτιμά ότι η κατηγορουμένη δεν έχει εξάρσεις μέσα στο δικαστήριο γιατί «το πένθος έχει πέντε στάδια και αυτή την στιγμή η μητέρα της Άννυ βιώνει το στάδιο της κατάθλιψης. «Μου είπε ότι βασανίζεται, διότι δεν κατάλαβε με ποιον άνθρωπο είχε να κάνει και έκανε αυτό που έκανε στο παιδί της».

Γ.Λ.