Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω, όπου παραθέριζε με τους γονείς του.

Με τις έρευνες στο οικόπεδο, που υπέδειξε μάρτυρας, περιμετρικά του σπιτιού όπου διεμένε ο Μπεν Νίνταμ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η αστυνομία ζήτησε άδεια προκειμένου να γκρεμίσει ένα δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο φέρεται να χτίστηκε μήνες μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Jon Cousins ​​στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη ώστε να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο του κτιρίου, που όπως διαπιστώθηκε προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

 «Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια'», ανέφερε ο ίδιος.

Οι βρετανοί αστυνομικοί αισιοδοξούν ότι θα την πάρουν αφού έχουν δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη μετά το τέλος των ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του μικρού Μπεν, συμμετέχει ενεργά και ένας έλληνας ντετέκτιβ, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Ο λόγος για τον Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε στο newpost.gr για την πορεία των ερευνών, καθώς και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.

Μάρτυρας-κλειδί «έσπασε» τη σιωπή του

Εν τω μεταξύ, νέα δεδομένα φέρνει στο φως ο μάρτυρας-κλειδί, που αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του και να αποκαλύψει στους αστυνομικούς τα καλά κρυμμένα μυστικά της υπόθεσης.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν καλός φίλος του Κωνσταντίνου Μπάρκα, του ανθρώπου που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον Μπεν Νίνταμ, ενώ πραγματοποιούσε χωματουργικές εργασίες σε χωράφι, κοντά στο σημείο που έπαιζε το παιδί, το καλοκαίρι του 1991.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ένας εκ των ειδικών βρετανών ερευνητών που ασχολούνται με την υπόθεση έχει αναλάβει να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, ότι πλησίασε τους βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να τους μιλήσει.

Όπως εξήγησε, δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ενημερώθηκε για τα γεγονότα της μοιραίας εκείνης ημέρας από τον ίδιο τον δράστη.

Ο λόγος που τον οδήγησε στους αστυνομικούς, ήταν το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο. Θέλει πλέον όπως είπε ο ίδιος ο μάρτυρας, να βοηθήσει τη μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια.

Οργισμένοι οι συγγενείς του Μπάρκα

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, οι οποίοι κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι.

Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Ο γιος του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως «τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου».