Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι δυνάμεις της αστυνομίας για να απωθήσουν τους συνταξιούχους που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η στάση των αστυνομικών αρχών, προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία των συνταξιούχων ζήτησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και δακρυγόνα. Η ρίψη των χημικών προκάλεσε αδιαθεσία και δυσφορία στους ηλικωμένους συνταξιούχους, κάποιοι εκ των οποίων δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Για το συμβάν έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία διενεργείται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με απολυτά διασταυρωμένες πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν είχε δοθεί η εντολή στους επικεφαλής που μετείχαν στα μέτρα τάξης για τη χρήση χημικών.

Απομένει να αποδειχθεί εάν η εντολή εδόθη από κάποιον εκ των επικεφαλής ή εάν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έδρασαν αυτοβούλως. 

Φωτογραφίες από το σημείο αναρτήθηκαν στο Twitter. 

Δακρυγόνα τους συνταξιούχους Μαξίμου pic.twitter.com/3Kfh4duDt3

Pensioners chanted "Shame on you, Shame on you" as police fired tear gas pic.twitter.com/PM8v3k1hbi

This man falls to his knees coughing after police fire pepper spray at pensioners challenging cordon #Greece pic.twitter.com/KXtjurGMqS

Pensioners rock riot police bus outside PM's office #Greece pic.twitter.com/lItA2nfSxH

Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων

Νωρίτερα οι συνταξιούχοι, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για την «αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων».