Ζεστός θα είναι ο καιρός και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι όποιες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά μερί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμός χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κύριος στα ορεινά θα σημειώσουν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ ενώ η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς ενώ στα βόρεια  θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.