Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική διοικητική εξέταση που διέταξε η γενική αστυνομική διεύθυνση για τον εντοπισμό των αστυνομικών που πέταξαν δακρυγόνα κατά συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας. Για την υπόθεση με διαρροή απο την ΕΛ.ΑΣ...βγαίνουν στη σέντρα ένας αστυνομικός και ένας επικεφαλής διμοιρίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο επικεφαλής των μέτρων τάξης δεν βρισκόταν στο σημείο των επεισοδίων και ως εκ τούτου...η ευθύνη των χειρισμών πέφτουν στους δύο αστυνομικούς. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που διερευνούν την υπόθεση έφτασαν στον εντοπισμό των δύο αστυνομικών απο το βιντεοληπτικό υλικό που δημοσιοποίησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που κάλυπταν την πορεία των συνταξιούχων.

Ανώτατες αστυνομικές πηγές επεσήμαναν στο NewPost πως, «καλό θα ήταν προτού βγεί το οποιοδήποτε συμπέρασμα θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να καταθέσουν και οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί».
Οι δύο αστυνομικοί αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να βρεθούν στην ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσουν την δική τους εκδοχή για τα επεισόδια.