Είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και έχοντας εκλεγεί για δεύτερη φορά ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την ψήφο των συναδέλφων του, επιδόθηκε σήμερα στον Ισίδωρο Ντογιάκο η επίμαχη απόφαση που τον οδηγεί σε έκπτωση από το αξίωμά του.

Η επίδοση της απόφασης στον εισαγγελικό λειτουργό δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Εισαγγελίας Εφετών, καθώς είναι η πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συνάδελφοί του Ισίδωρου Ντογιάκου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί η καταδίκη του και άρα ήταν ορατός ο κίνδυνος της έκπτωσής του από τη θέση του Προϊσταμένου, εν τούτοις τον ανέδειξαν για δεύτερη διετία στο τιμόνι της Εισαγγελίας.

Ωστόσο, εκ του νόμου μετά την κοινοποίηση της ''ετυμηγορίας'' του Πειθαρχικού  Συμβουλίου ο κ. Ντογιάκος είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει από τη θέση  του.

Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος ειχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος και αναλαμβάνει τουλάχιστον επί του παρόντος τα ηνία της εισαγγελίας.

Όμως παραμενει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι θα διεκδικήσουν  τη θέση αυτή ,αλλα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στην μετά Ντογιάκο εποχή.

Δικαστικές πηγές μάλιστα θυμίζουν το πρόσφατο μήνυμα που έστειλαν με την επανεκλογή Ντογιάκου  στη θέση αυτή παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του.