Στην κατεδάφιση του ύποπτου δωματίου, που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, που πραγματοποιούν έρευνες στο επίμαχο οικόπεδο στην Κω.

Νωρίς το πρωί, οι αρχές πήραν την άδεια που είχαν ζητήσει, προκειμένου να κατεδαφίσουν το πρόσθετο δωμάτιο της αγροικίας, όπου παραθέριζε με τους γονείς του ο Μπεν Νίνταμ, και νωρίς το μεσημέρι άρχισαν τις εργασίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε μόλις ένα τέταρτο.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», δήλωσε χθες ο Τζον Κάζινς.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε ολόκληρη την περιοχή του οικοπέδου, ωστόσο μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και των ειδικών επιστημόνων, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη μαρτυρία που έχουν στη διάθεσή τους οι Βρετανοί, σύμφωνα με την οποία το παιδί σκοτώθηκε από οδηγό εκσκαφέα που διενεργούσε εργασίες στην περιοχή.

Τα καφέ σανδάλια ίσως λύσουν το μυστήριο

Φως στο μυστήριο πιθανόν να δώσουν τα σανδάλια, που φορούσε ο μικρός Μπεν, την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε στο αγρόκτημα ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος, το οποίο παραπέμπει στο πουκάμισο που φορούσε το αγοράκι την τελευταία ημέρα που εθεάθη. Το ύφασμα έχει σταλεί σε εργαστήριο στη Βρετανία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν κουμπιά από το πουκάμισο ή κουμπώματα από τα καφέ σανδάλια που φορούσε.

Μάλιστα, οι επικεφαλής της έρευνας στην Κω, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης τα δερμάτινα σανδάλια που έφτιαξαν, όμοια με εκείνα που φορούσε ο μικρός Μπεν, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην υπόθεση θρίλερ τα φορούσε και σε μια από τις τελευταίες του βόλτες πάνω σε μοτοποδήλατο, με τη σχετική φωτογραφία να βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών. Τα σανδάλια είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημί αγκράφα. 

Ο εμπειρογνώμονας Φρανκ Χάρκνες δήλωσε σχετικά με τη σημασία που έχουν αυτά τα σανδάλια πως «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν».

Πρόσθεσε πως τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού και πως έχει ήδη βρεθεί ένα κομμάτι δέρματος στο χωράφι των ερευνών, που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.