Μία υπόθεση που θυμίζει πολύ αυτή της «μικρής Μαρίας» ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον Τύρναβο, καθώς αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα μικρό κορίτσι που ζούσε με ρομά, οι οποίοι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το κοριτσάκι, το φωνάζουν με το όνομα "Νικολέτα" ή "ΤΑΤΟ" και είναι άγνωστα τα υπόλοιπα στοιχεία του, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του.

Η ηλικία της μικρής υπολογίζεται στα 6 χρόνια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 2 μηνών, αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας της ανήλικης και των βιολογικών γονέων της καθώς και στον εντοπισμό αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών της.

Η υπόθεση έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτά της «μικρής Μαρίας» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν τον Οκτώβριο του 2013, βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος και η 41χρονη σύζυγός του, οι οποίοι παρ’ ότι δήλωσαν γονείς στη συνέχεια έπεσαν σε αντιφάσεις. Πέραν των δύο ατόμων συνελήφθη και ένας 45χρονος, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο σπίτι και αναζητούνταν από την Αστυνομία για άλλη υπόθεση.

Το μικρό κοριτσάκι έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι βιολογικοί του γονείς.