ΕΛΛΑΔΑ

«Ξηλώθηκε» διεθνές κύκλωμα αρχαιοκάπηλων (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2016, 22:21 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2016, 22:28
«Ξηλώθηκε» διεθνές κύκλωμα αρχαιοκάπηλων (Βίντεο και φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Χειροπέδες σε 26 άτομα πέρασαν οι αστυνομικές Αρχες στην Πάτρα τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που οδήγησε στο ξήλωμα διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων.

Χειροπέδες σε 26 άτομα πέρασαν οι αστυνομικές Αρχες στην Πάτρα τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που οδήγησε στο ξήλωμα διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων 

Ακόμη 15 άτομα αναζητούνται, ενώ ήδη έχουν ανακτηθεί σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί που τους προόριζαν για πώληση σε δημοπρασίες και συλλέκτες κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα τη Γερμανία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Όπως μεταδίδει το korinthostv Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών έχει επεκταθεί -σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές- σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο τα  μέλη του κυκλώματος των αρχαιοκαπήλων ενέχονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν γίνει στην Αχαϊα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, το Αγρίνιο, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Ρόδο, το Αίγιο, τη Λαμία, τα Τρίκαλα, τη Δράμα και την Κόρινθο.

Ειδικότερα, στην Κορινθία και την περιοχή της Νεμέας, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις αρχαιοκάπηλους, ενώ αναζητείται από την Αστυνομία άλλος ένας. Αστυνομικοί ανέσυραν  δύο μεγάλα αρχαία αγάλματα που έριξαν οι αρχαιοκάπηλοι σε πηγάδι στο Πετρί Νεμέας.