Στην Ελλάδα επιστρέφει ο παππούς του μικρού Μπεν γιατί θέλει να ανακαλύψει τι συνέβη με το παιδί πριν πεθάνει.  Ο 68χρονος Eddie Needham, ταξιδεύει για την Κω, ώστε να μιλήσει με την βρετανική αστυνομία, που έχει κατεδαφίσει το σπίτι που βρίσκεται στην έκταση που διεξάγονται οι έρευνες.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, είναι απελπισμένος για να βοηθήσει στην επίλυση του 25χρονου μυστηρίου που μαστίζει την οικογένειά του.

Ενώ πιστεύει πως αυτή τη φορά θα πάρει απαντήσεις σε σχέση με τις έρευνες και ανασκαφές που έγιναν το 2012. Σύμφωνα με τον επικεφαλής. Ο επιθεωρητής Jon Cousins πρόσθεσε πως «Ο παππούς του Ben, ο Eddie Needham, θα παραστεί στις έρευνες μετά από δικό μου αίτημα. Θέλω οι εμπειρογνώμονες να είναι εδώ για να κατανοήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα από τις αναμνήσεις του''

Οι έρευνες έχουν εστιάσει στο οικόπεδο  που εμφανίστηκε για τελευταία φορά το 25 μηνών παιδί, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι νέες έρευνες άρχισαν εξαιτίας της μαρτυρίας, που ήθελε τον Μπεν να έχει καταπλακωθεί κατά λάθος από εκσκαφέαπου εκτελούσε εργασίες στο σημείο την ημέρα της εξαφάνισής του.