Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της «μικρής Μαρίας του Τυρνάβου» της 6χρονης Νικολέτας ή Τάτο που εντοπίστηκε μετά απο επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά, με τους υποτιθέμενους γονείς τους, να πέφτουν σε αντιφάσεις για την σχέση τους με το παιδί αλλά και το διάστημα που το είχαν μαζί τους. Η Νικολέτα βρίσκεται πλέον στην παιδιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου στη Λάρισα, αλλά για την ώρα δεν έχει ιδιαίτερη επικοινωνία με γιατρούς και αστυνομικούς. 

Η μόνη στιγμή που το πρόσωπό της φωτίστηκε, ήταν όταν οι γιατροί της είπαν πως, «τώρα θα πας στο σπίτι σου». Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, το παιδί μίλησε για πρώτη φορά. Νωρίτερα επικοινωνούσε με τους γιατρούς με νοήματα και μορφασμούς. Όσο «περνάει ο καιρός και το παιδί αισθάνεται πιο οικεία, ξεκινάει να μιλάει. Μιλάει Ελληνικά, χωρίς όμως να είναι σίγουρο πως είναι απο τη χώρα μας» αναφέρει πηγή.

Παράλληλα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση, υποστηρίζουν πως «πραγματικά έχουμε πέσει σε τοίχο. Οι φερόμενοι ως γονείς του παιδιού, την μια έλεγαν πως είναι δικό τους, την άλλη ότι είναι μαζί τους δύο μήνες και τέλος πως είναι μαζί τους δύο χρόνια, πέφτουν σε συνεχής αντιφάσεις». 

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας της Λάρισας έκαναν  επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στο Τύρναβο, μετά απο πληροφορία που υποστήριζε πως ένας 42χρονος άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 41 ετών, κατακρατούσαν χωρίς την θέλησή της ένα κορίτσι ηλικίας 6 ετών. Κατά την επιχείρηση συνελήφθη και ένας 34χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής ανηλίκων, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και της κλοπής. Πλέον όλοι βρίσκονται εν αναμονή της εξέτασης DNA προκειμένου να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.