Σπιθαμή προς σπιθαμή εξετάζουν οι ερευνητές τα ερείπια του δωματίου-«μυστήριο», που κατεδαφίστηκε χθες, ελπίζοντας να βρουν κάποιο ίχνος του μικρού Μπεν. Το συγκεκριμένο δωμάτιο, το οποίο χτίστηκε μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του αγοριού, σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις. Την ίδια ώρα, ο παππούς του Μπεν, Έντι Νίνταμ, έφτασε στην Κω, για να συνδράμει στις έρευνες.

Οι έρευνες των βρετανών αστυνομικών για την ανεύρεση των οστών του μικρού Μπεν, που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια ενώ βρισκόταν για διακοπές, εδώ και δύο ημέρες έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο δωμάτιο. 

«Το δωμάτιο χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του παιδιού και πρέπει να δούμε τι κρύβεται από κάτω», τόνιζαν οι βρετανοί αστυνομικοί, ενώ ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία των ερευνών.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ερευνούν ολόκληρο το επίμαχο οικόπεδο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη μαρτυρία που έχουν στη διάθεσή τους οι Βρετανοί, σύμφωνα με την οποία το παιδί σκοτώθηκε από οδηγό εκσκαφέα που διενεργούσε εργασίες στην περιοχή. 

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των ερευνών για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες, ενώ σε αυτές συμμετέχει ενεργά και ένας Έλληνας, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Σε δηλώσεις του στο newpost.gr, ο Θανάσης Φουρλής, τόνισε πως θα παραμείνουν στο σημείο για όσο χρειαστεί.

Στην Κω ο παππούς του Μπεν - Συγκλονισμένη δηλώνει η μητέρα του 

Στο νησί της Κω έφτασε σήμερα ο παππούς του μικρού Μπεν, Έντι Νίνταμ, με σκοπό να ανακαλύψει τι συνέβη με το παιδί πριν πεθάνει.

Ο 68χρονος ταξίδεψε μέχρι την Κω, ώστε να μιλήσει με την βρετανική αστυνομία, που έχει κατεδαφίσει το σπίτι που βρίσκεται στην έκταση που διεξάγονται οι έρευνες, ενώ φτάνοντας εκεί περιηγήθηκε σε ολόκληρη την έκταση.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, είναι απελπισμένος και πιστεύει πως αυτή τη φορά θα πάρει απαντήσεις σε σχέση με το μυστήριο.

Την ίδια ώρα, συγκινημένη και συγκλονισμένη δηλώνει η μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών. 

Η μητέρα του μικρού αγοριού ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών από τους επικεφαλής και περιμένει την επίλυση του μυστηρίου, που άλλαξε τη ζωή της και καθήλωσε την κοινή γνώμη.