Στην αφορμή προγραμματικής συμφωνίας με τα ΕΛΤΑ προχωρά το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ενημερώνει άμεσα ασφαλισμένους, εργαζόμενους και άνεργους για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε προαναγγείλει, εξάλλου και τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, οι συνταξιούχοι θα λάβουν επιστολή ενημέρωσης μέσω των ΕΛΤΑ με πλήρη αποτύπωση του επαναυπολογισμού των επικουρικών τους συνταξέων τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο πλαίσιο εκστρατείας ενημερωσης από το υπουργείο Εργασίας δρομολογούνται και μια σειρά παρόμοιες δράσεις όσον αφορά και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, άνεργους του ΟΑΕΔ για μια σειρά θέματα που αφορούν ενημέρωση εργαζομένων και συνταξιούχων. 

Το υπουργείο Εργασίας μάλιστα, θα επισπεύσει αυτή τη διαδικασία προκειμένου και να ''αποκαλυφθούν'' τυχόν λάθη στις απολαβές των επικουρικών συντάξεων που έλαβαν το τελευταίο δίμηνο οι συνταξιούχοι.

Όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών επιστολών, από το υπουργείο απαντούν ότι θα ξεκινήσει άμεσα, χωρίς να προσδιορίζουν το πότε ακριβώς. 

Την ίδια στιγμή, στην συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε η προγραμματική συμφωνία για τα ΕΛΤΑ, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε τα συμβάντα της Δευτέρας στην διάρκεια της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων ως εξής:

Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά.