Στο ξερίζωμα της συκιάς, η οποία ενδεχομένως να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, προχώρησαν οι βρετανοί αστυνομικοί, που εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιούν έρευνες για την ανεύρεση των οστών του μικρού αγοριού.

Η συγκεκριμένη συκιά κρίνεται ως σημαντικό στοιχείο, καθώς δεν υπήρχε στο σημείο όπου ήταν σήμερα.

Μάλιστα, υπάρχουν φωτογραφίες που είχαν δημοσιεύσει βρετανικές εφημερίδες τότε, δέκα ημέρες μετά την είδηση της εξαφάνισης. Το τοπίο στις φωτογραφίες είναι γυμνό, προεξέχουν μόνο κάποιοι θάμνοι.

Με λίγα λόγια, η συκιά ίσως φυτεύτηκε από κάποιον αφού εξαφανίστηκε το 21 μηνών παιδί. Είναι, λοιπόν, είναι πιθανόν να φυτεύτηκε εκεί για να επικαλύψει κάποιο ατύχημα που οδήγησε στον θάνατο.

Γιατί κλήθηκε στην Κω ο παππούς του μικρού Μπεν - Τι φοβάται

Εσπευσμένα στο νησί της Κω μετέβη ο παππούς του Μπεν Νίνταμ, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες των βρετανών αστυνομικών, ενώ υπενθυμίζεται πως εδώ και λίγα 24ωρα στο μικροσκόπιο των βρετανών αστυνομικών έχει μπει το δωμάτιο, που χτίστηκε μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, και το οποίο κατεδαφίστηκε χθες.

Τη μετάβαση του παππού του μικρού Μπεν στο σημείο, όπου πριν από 25 χρόνια βρισκόταν μαζί με τον εγγονό του ζητήθηκε από τον επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, με σκοπό να του θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα και με την ελπίδα οι απαντήσεις του να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Έντι Νίνταμ φοβάται ότι μπορεί, χτίζοντας ο ίδιος τα θεμέλια μέρους της αγροικίας, να κάλυψε το σημείο που είτε ο μικρός είχε καταπλακωθεί από μπάζα, είτε η σορός του μεταφέρθηκε αργότερα εκεί προκειμένου να καλυφθεί από τσιμέντο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Ο ίδιος δηλώνει «γεμάτος τύψεις κι ενοχές» καθώς αν και επί δύο εβδομάδες από την ημέρα της εξαφάνισης του 21 μηνών εγγονού του συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του, λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να επιστρέψει στην εργασία του.

«Αν βρεθεί θαμμένος εκεί τότε ενδεχομένως έχει ταφεί εκεί επίτηδες», δήλωσε ο Νίνταμ στη βρετανική Mirror.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος έθαψε ένα μωρό για να καλύψει τα ίχνη του. Κανείς δεν θα έκανε τέτοιο κακό. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί τελικά να έχουμε πλεχτεί όλα αυτά τα χρόνια σε ένα ιστό ψεμάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά.