Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Συνδικάτου των ξενοδοχοϋπαλλήλων με τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξήλθαν οργισμένοι από το υπουργείο Εργασίας με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού, Νίκο Ππαγεωργίου να κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία» δηλώνοντας ότι ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως είναι δίκαιο και ισόνομο να μειωθούν οι μισθοί όλων προς τα  κάτω ενώ πρότεινε την δημιουργία ενός επαγγελματικού ταμείου, κάτι όμως που αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Παπαγεωργίου κατά την οποία τόνισε ότι θα πάρουν στο κατόπι τους ψεύτες και τους κλέφτες και εν συνεχεία ζήτησε να μην ακουμπήσει κανείς το εφάπαξ το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να προκαταβάλλεται πριν την σύνταξη και να επιστραφούν τα αποθεματικά.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 12/10

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό που έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή επιδομάτων και κυρίως την παράνομη όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κράτηση μεγάλου μέρους του εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας καταργεί το δικαίωμα που είχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να λαμβάνουν το εφάπαξ από το ΤΑΠΙΤ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης, ενώ επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% ακόμα και σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στη συνταξιοδότηση.