Το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών και του υπουργείου Εξωτερικών έχει προκαλέσει η ιδιαίτερη υπόθεση ''ομηρίας'' στην Υεμένη ενός 56χρονου άνδρα για τους τελευταίους 10 μήνες.

Σύμφωνα με την ''Καθημερινή'', ο 56χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας επισκευών πλοίων στην οδό Δραγατσανίου στην Πειραιά και σύμφωνα με βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Youtube στα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι όμηρος στην Υεμένη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», εμφανίζεται να λέει στα αγγλικά ο απαχθείς.

Για το περιστατικό είναι ενήμερα τόσο στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα και η ταυτότητα όσων κρύβονται πίσω από αυτό.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, υπάρχει ήδη καταγγελία εδώ και αρκετούς μήνες στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ άτομο από το στενό περιβάλλον του άνδρα επισημαίνει ότι ο 56χρονος εργάζονταν σε εταιρεία στην Υεμένη τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν πριν από 10 μήνες,

Όπως τονίζει η ίδια πηγή, οι ααπαγωγείς δεν έχουν ζητήσει λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, καθώς και ότι το διάστημα της απαγωγής του, ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Σημειώνεται ότι εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. οι συγγενείς του 56χρονου έχουν καταγγείλει το συμβάν και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν γίνει σε περιοχές της Υεμένης δίχως πάντως αποτέλεσμα.