Στη μητέρα της μικρής Άννυ πέρασε σήμερα η σκυτάλη των απολογιών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης.

Η Δημήτρινα Μπορίσοβα, κατηγορείται για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. Απολογούμενη ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία ανησυχία ότι μπορεί να κινδυνεύει η Άννυ όταν βρισκόταν με τον πατέρας της.  

Ακόμα και σήμερα η μητέρα της Άννυ δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο τι συνέβη στο παιδί της. «Το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ όταν αστυνομικός μου είπε ότι σύντροφος σας σκότωσε το παιδί σας, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω ήταν ότι το παιδί έπεσε και χτυπήσε»...

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; Απλά αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε δεν είχε... τι έγινε πάει κάπου μυαλό σας; 

Κατηγορούμενη: Όχι...

Η Δημήτρινα Μπορίσοβα ανέφερε στην απολογία της πως μαζί με τον σύντροφο της πήγαν στη Βουλγαρία μετά την εξαφάνιση της Άννυ με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Εκεί όπως ανέφερε όταν υπονόησε ότι κάτι είχε συμβεί στο παιδί εκείνη πήγε να αυτοκτονήσει. 

«Πήρα το μαχαίρι πήγα να καρφωθώ... Στο λεωφορείο μου έλεγε να προσέχω τι να πώ να μην μου πάρουν το παιδί, έκανα δήλωση εξαφάνισης στο χαμόγελο του παιδιού και εν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα. Δεν μου έχει πει πρώτος κατηγορούμενος να πω ψέματα απλά έτσι σκέφτηκα εκείνη την στιγμή... Η αστυνομία μου είπε ότι μετά από 24 ώρες θα με ενημερώσει...».

Πριν φύγουν για τη Βουλγαρία της είχε αποκάλυψει όπως είπε στην απολογία της πως η μικρή Άννυ είχε εξαφανιστεί. «Μου είπε να ηρεμήσω πρώτα... Μου είπε πως στις 21 Απριλίου 2015,  ξύπνησε και το παιδί δεν ήταν μέσα, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, ήταν σοκ για μένα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Άρχισε να ανησυχεί και όντως κατάλαβα ότι κάτι έχει συμβεί. 

Άρχισε να μου λέει ότι είδε το παιδί στην τηλεόραση και κάποιος το βρήκε και το πήγε κάπου  όμως δεν μπορούσε να καταλάβει που, εγώ δεν έκατσα να το σκεφτώ, μου είπε να πάμε στη Βουλγαρία να ενημερώσουμε την οικογένεια μου.Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο. Όλο αυτό το διάστημα έψαχνα για εξαφανισμένα παιδιά. Εκείνος συναντήθηκε με αδελφό μου...» ανάφερε. 

Πρόεδρος: Δε σας κρίνουμε σαν μητέρα...