Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στην υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κω όπου έκανε διακοπές με τους γονείς του πριν από 25 χρόνια. Οι έρευνες για την ανέρευση των οστών του μικρού αγοριού επικεντρώθηκαν σήμερα σε δεύτερο σημείο, την ώρα που η εξερεύνηση του επίμαχου οικοπέδου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Νωρίς το πρωί, οι βρετανοί αστυνομικοί αποκάλυψαν πως μάρτυρας κατέδειξε τον περασμένο Ιούνιο το σημείο που πιστεύει πως καταπλακώθηκε ο Μπεν Νίνταμ, από μπάζα που άδειαζε ο εκσκαφέας, με τις έρευνες να αρχίζουν άμεσα. 

Πρόκειται για ένα χωράφι στο οποίο ο Κωνσταντίνος Μπάρκας («ύποπτος», κατά τους Αγγλους, για τον θάνατο -από ατύχημα- του μικρού Μπεν) έριχνε τα μπάζα από το χωράφι που έκανε τις εργασίες εκείνη την περίοδο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μπάζα από την αγροικία πετάχτηκαν σε αυτό το χωράφι, που απέχει  περίπου 1 χλμ. το επίμαχο οικόπεδο, την ίδια ημέρα ή μια ημέρα αργότερα από την εξαφάνιση του Μπεν.

«Αυτό είναι το δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος για εμάς. Κάποιος μας είπε ότι τα μπάζα από τις εργασίες στην αγροικία μεταφέρθηκαν εδώ (σ.σ.: στο νέο χωράφι) την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, ή την επομένη», σημείωσε.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, στους δημοσιογράφους στο δεύτερο αυτό σημείο θα γίνει πλήρης έρευνα, η οποία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Αν και ο Κάζινς δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του μάρτυρα, τόνισε πως οι έρευνες προχωρούν με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, μετά την επίσκεψή του στο επίμαχο χωράφι, ο παππούς του μικρού Μπεν δήλωσε πως δεν πιστεύει να προκύψουν νέα στοιχεία που θα δώσουν τέλος στο θρίλερ.

«Είμαι σίγουρος ότι κάνουν φανταστική δουλειά. Είναι η καλύτερη ομάδα και οι καλύτεροι αρχαιολόγοι στον κόσμο. Αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα βρουν κάτι παρόλο που δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά», είπε χαρακτηριστικά ο Έντι Νίνταμ και πρόσθεσε:

Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν όταν όταν ξαναπάτησα το πόδι μου εδώ. Ένιωσα απαίσια.