Προθεσμία 24 ωρών πήρε ο 22χρονος ακτιβιστής που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο μεταξύ των ΜΑΤ και των συγκεντρωθέντων .

Ο νεαρός συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης έπειτα από την ένταση που προκλήθηκε έξω από στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για τον πλειστηριασμό κατοικιών που επρόκειτο να γίνει σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Η δίκη του 22χρονου αναμένεται να γίνει αύριο στις 12 μ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, οπότε και επρόκειτο να βρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί στο Αυτόφωρο ο 22χρονος, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου για να συμπαρασταθούν στον συλληφθέντα, ενώ το απόγευμα στις 18:00 θα συγκεντρωθούν στο Α.Τ Λευκού Πύργου, όπου θα πραγματοποιήσουν μικροφωνική διαμαρτυρία.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η εικόνα εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης θύμιζε πεδίο μάχης, με τους συγκεντρωμένους και τα ΜΑΤ να παίζουν ξύλο, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με το seleo όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να επιδείξουν την αστυνομικἠ τους ταυτότητα προκειμένου να μπουν στο κτίριο, ωστόσο κάποιοι αντέδρασαν.

Την ίδια ώρα, άλλοι διαδηλωτές, που κατάφεραν νωρίτερα να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου -όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί- φωνάζοντας συνθήματα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν την έναρξη της διαδικασίας, η οποία τελικώς ματαιώθηκε.

Παρόμοια εικόνα υπήρξε και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας όπου είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.