«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στην ασφάλεια μετά την απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 26χρονης κοπέλας, στην οδό Κλεισθένους στον Πειραιά, την 1η Οκτωβρίου. Κοινά σημεία με την υπόθεση Αγραφιώτου στο Μαρούσι «βλέπουν» αξιωματικοί. 

Ήταν 20:00 το απόγευμα το Σάββατο 1η Οκτωβρίου όταν μια 26χρονη κοπέλα δέχτηκε επίθεση απο έναν άγνωστο άνδρα στην οδό Κλεισθένους ο οποίος την πεταξε στο δρόμο και προσπάθησε να της ανοίξει τα πόδια με σκοπό να την βιάσει. Η κοπέλα αντιστάθηκε σθέναρα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο δράστης φοβούμενος ότι σύντομα θα γινόταν αντιληπτός, απομακρύνθηκε απο το σημείο. Η κοπέλα στην συνέχεια πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός. 

Άμεσα αστυνομικοί ξεκίνησαν αναζητήσεις τόσο στο δρόμο, όσο και σε φακέλους με την άλυτη υποθεση της δολοφονίας Αγραφιώτου να πέφτει πρώτη στο τραπέζι. Ο δράστης όπως φαίνεται αναζητούσε τυχαίο θύμα, επιτέθηκε απο πίσω και προσπάθησε να βιάσει την κοπέλα αδιαφορώντας αρχικά για το σημείο. Άνδρες της ασφάλειας Πειραιά αναζητούν τον δράστη προτού επιτεθεί και πάλι.